Håkon Gebhardt

Håkon Gebhardt (født 21. juni 1969 i Tromsø) er en norsk musiker bosatt i Trondheim. Musikkinteressen fikk han blant annet videreutviklet på musikklinja ved Kongsbakken videregående skole og Trøndertun folkehøgskole. Han er mest kjent som trommeslager i Motorpsycho hvor han var medlem fra 1991 til 2005. Han har i tillegg gitt ut soloalbumet Gebhardt Plays with Himself i 2000 og har siden 1999 vært medlem av HGH hvor han hovedsakelig spiller banjo. I 2012 har Gebhardt hatt suksess sammen med Martin Hagfors i bandet Meg Og Kammeraten Min, med albumet Det E’kke Bra Før Det Er Dårlig og mange utsolgte spillinger over hele landet.

Gebhardt spiller også banjo i prosjekter som The International Tussler Society og Cream of the Crop. Han har deltatt på en rekke innspillinger med andre artister og har blant annet spilt trommer og banjo på Elisabeth Andreassens album A Couple Of Days In Larsville, banjo på Postgirobyggets album Essensuell og på Fremmed Rases singel «Fem Flate Øre» og trommer og banjo på flere utgivelser av Monster Blomster. Gebhardt spiller fast i Ida Jenshus‘ band.

Han har dessuten vært produsent for blant andre Åge Aleksandersen på albumet Snöharpan og for Home Groan på Hey Revolution Now!.

I 2011 sto han på sisteplass på Miljøpartiet De Grønnes liste til kommunevalget i Trondheim. Han ble kumulert fram til å bli først av de ukumulerte og dermed vararepresentant i bystyret.

· ·